Tussentijdse toets, interessant om te doen voordat je gaat afrijden?

Een tussentijdse toets is een speciaal examen wat bij het CBR kan worden afgenomen waarbij wordt bekeken op welke punten de rijvaardigheid nog verbeterd kan worden.

stop-sign-37020_640Tijdens een rijexamen wordt een bestuurder namelijk getoetst op verschillende onderdelen van het autorijden. Dit is bijvoorbeeld de controle over het voertuig, het inschatten van verkeerssituaties en de speciale verrichtingen.

Het is handig voor een rijinstructeur om te weten hoe de leerling ervoor staat op deze verschillende onderdelen. Op basis van deze informatie kan dan een plan worden gemaakt voor de rest van de rijlessen die nog gaan komen bij de rijschool in Den Haag. Uiteindelijk zal je hierdoor beter voorbereid op je examen verschijnen en vergroot je hiermee je kans op slagen. Overigens is een tussentijdse toets niet alleen interessant om te doen om je rijinstructeur hiermee te helpen betere rijlessen te geven.

Meer informatie leest u op: http://autorijschooldenhaag.org/

Goed voorbereid voor het praktijk examen

Mensen die gebruik maken van een tussentijdse toets zijn beter voorbereid op het praktijk examen dan leerlingen die dit niet hebben gedaan. Een tussentijdse toets wordt namelijk op exact dezelfde wijze afgelegd als een normaal examen. Het verschil is dat je bij een toets geen extra spanning hebt dat je kunt zakken voor het examen. Ook worden er na afloop aanwijzingen gegeven hoe de rijvaardigheid van de bestuurder verbeterd kan worden om succesvol het rijbewijs te halen. Op het moment dat het echte praktijk examen zich voordoet weet de leerling precies wat hem of haar te wachten staat en wat er verwacht wordt om te slagen voor het rijbewijs.

Veel ondernemers in de bouw hebben problemen met slecht betalende klanten

In ons land leveren veel ondernemers in de bouw eerst hun diensten aan klanten en sturen naderhand een factuur op. De bouw is daar een perfect exemplaar van. Denk aan iemand die bijvoorbeeld de vloer in uw appartement komt leggen zal op voorhand het werk doen en u later de rekening sturen, vaak per e-mail of per reguliere post. U dient de factuur binnen deze termijn te voldoen aan de ondernemer.

rekeningen op tijd betalen
Betaald u altijd netjes op tijd?

Helaas is er de laatste tijd een minder goede betalingsmoraal. Niet alleen in ons land maar ook in andere landen is dit gaande. Voor de ondernemers die met openstaande facturen blijven zitten is dit een erg groot probleem.

Zelf moeten bedrijven ook op tijd betalen..

Bedrijven die nog rekeningen te goed hebben van klanten, moeten ook hun eigen facturen betalen binnen de betalingstermijn. Veel organisaties geven de incasso hiervan uit handen aan een incassobureau. De ondernemer die de spullen of diensten geleverd heeft schakelt een incasso in om de openstaande betaling alsnog vergoed te krijgen. De rekeningen moeten namelijk wel voldaan worden en als het zelf niet lukt, dan maar een professionals  zoals incassobureau Invorderingsbedrijf inschakelen voor deze taak. Dit zijn immers specialisten op dit gebied. De extra kosten voor de incasso komen voor uw rekening (de debiteur). Er zijn hier wettelijke regels voor opgesteld. . Als u gewoon op tijd de rekening betaald, is er niets aan de hand. Blijf er dus op letten dat de facturen die u moet betalen op tijd betaald worden. U zou het zelf ook niet leuk vinden als uw salaris veel te laat uitbetaald wordt, of wel soms?

De bijkomende incassokosten bovenop de openstaande factuur

Welke kosten u precies aan bijkomende incassokosten dient te betalen, dat kan behoorlijk verschillen. Het van het bedrag dat open staat afhankelijk. U kunt rekenen op een percentage van ongeveer de 10%. Dat geld had u vast beter kunnen gebruiken. Op het internet is meer te vinden over deze kosten, ze verschillen per bedrag. Mocht u het bureau ook niet willen betalen, dan gaat een gerechtsdeurwaarder zich er vaak mee bezig houden. Dit willen veel mensen voorkomen omdat u hierdoor in de schulden kunt komen en de bijkomende kosten zullen verder op gaan lopen. Een gerechtsdeurwaarder heeft een stuk meer mogelijkheden als het gaat om het vorderen van openstaande rekeningen bij debiteuren.

De eigenaar van een nieuwe woning geworden?

Bent u de trotse eigenaar van een nieuwe woning geworden. Misschien heeft u deze woning zelf gekocht of bent u samen gaan wonen met uw vrouw of vriendin. In welke situatie u ook verkeerd, het is een leuke tijd die er aan zit te komen. De woning kan namelijk helemaal naar uw eigen smaak gemaakt worden.

Een leuk kleurtje op de muren en ook mag de woning worden ingericht. U kijkt er misschien al helemaal naar uit. Voordat u kunt gaan klussen en inrichten is het belangrijk om eerst een bezoek aan de notaris Antwerpen te brengen. Deze gaat het huis op uw naam zetten.

notaris koopcontract

Voormalige huurwoning kopen

Het komt in de afgelopen jaren steeds vaker voor dat voormalige huurwoningen verkocht worden aan particulieren. Woningbouw verenigingen hebben schulden en moeten een deel van de huurwoningen verkopen. Voor dit soort zaken wordt er vaak een zogenaamde ‘project notaris‘ aangewezen. Dit wil zeggen dat alle woningen van de woningbouwcorporatie door dezelfde notaris behandeld worden.

Dit zorgt ervoor dat het voor de woningbouw een stuk overzichtelijker blijft. U heeft in dit geval dus geen keuze bij welke notaris u de aktes op wilt laten stellen. Dit kan een beetje nadelig voor u zijn. Want misschien is deze notaris wel verder van uw woonplaats gevestigd, of worden de kosten voor de aktes op een andere manier berekend en betaald u meer. Helaas is er vaak weinig keuze in dit soort gevallen.

Zelf een notaris uitkiezen

Mocht u een woning van een particulier aankopen, dan heeft u wel zelf de keuze voor een notaris uit te gaan zoeken. In dit geval kan het zeker lonend zijn om de verschillende prijzen eens met elkaar te vergelijken. Er kan namelijk best nog wat verschil in zitten. Daarnaast kan het ook best bij een notaris die een dorp verderop gevestigd is gedaan worden, als dat voor u kosten zou schelen. Naast de reguliere aktes kan het interessant zijn om een zogenaamd samenlevingsovereenkomst op te laten stellen. Daar wordt alles in opgenomen wat er gebeurd bij een eventuele breuk.

Het wordt weer kouder, bent u er op voorbereid?

De tijd dat het weer wat kouder aan het worden is, begint alweer aan te breken. Het jaar is snel voorbij gegaan. Deze laatste periode van het jaar is altijd erg gezellig. Althans, dat vinden veel mensen. Met de familie op de bank en de verwarming lekker opstoken. Een geweldig en behaaglijk gevoel. U wilt in deze periode natuurlijk niet in de kou komen te zitten.

Want als de verwarming meer gebruikt wordt, slijt deze ook meer. Dit is op zich logisch. Als u regelmatig onderhoud laat uitvoeren aan uw CV ketel, kan de levensduur verlengd worden. Maar als uw ketel al enkele jaren oud is, kunt u misschien beter kiezen voor een nieuw model. Deze zijn namelijk ook een stuk zuiniger in het verbruik. Dat betekend dus een lagere gasrekening. Een nieuwe condensatieketel kan energie besparen, dit is dan ook de standaard tegenwoordig. En dit is over het algemeen de grootste kostenpost op de energie afrekening aan het einde van het jaar. Daar wat op besparen kan dus zeker lonend zijn.

warm huis

Als u in deze periode een nieuwe ketel wilt laten plaatsen, is het wel belangrijk om rekening te houden met langere leveringstijden. De installatiebedrijven hebben het namelijk vaak erg druk in deze periode. Er zijn meer mensen die hetzelfde idee hebben om de ketel snel voor de winter nog te vervangen. Daar komt bij dat diverse leveranciers ook nog kortingen aanbieden op de aanschafprijs. Dit zorgt natuurlijk voor nog meer drukte en vraag. Als u een nieuwe ketel wilt laten plaatsen hoeft dat niet erg veel werk te zijn. De installatie van een ketel kan binnen enkele uren gedaan worden. Natuurlijk is dit ook afhankelijk van de locatie waar de ketel hangt. De installateur zal in veel gevallen de oude ketel mee terugnemen. Deze wordt vervolgens afgevoerd. Dit is prettig, zo heeft u er namelijk zelf geen omkijken meer naar.

Nieuwe ketels zijn tegenwoordig HR ketels. Dit staat voor ‘hoog rendement’. Dit wil zeggen dat de ketels zuiniger in het gebruik zijn. Eigenlijk alle ketels die tegenwoordig geleverd worden, vallen in deze categorie. Als u extra energie wilt besparen is de zonneboiler ook nog steeds interessant, dit in combinatie met een nieuwe ketel kan een extra besparing opleveren.

Een lekker warm huis in deze koude periode

Een warme woning is prioriteit. Want in de kou zitten met deze koude dagen is nooit leuk. Als een CV ketel defect raakt in de winter, dan moet er snel een vervanging komen. Sommige mensen proberen dit voor te zijn, door voor de winter hun ketel nog te vervangen.

gereedschapInstallatiebedrijven hebben het erg druk in deze periode. Er moet veel werk gedaan worden en op deze drukte wordt dan ook ingepland. Meer ketels leveren betekend natuurlijk ook meer werk, maar ook de kwaliteit van het werk moet goed blijven. Het is overigens ook zo dat u met goed onderhoud de levensduur van een ketel kunt verlengen. Wanneer deze defect is, heeft u hier natuurlijk niet aan. Maar wellicht een idee om bij uw nieuwe ketel het onderhoud iets serieuzer te nemen.

Door strengere regelgeving vanuit Europa, moeten nieuwe CV ketels voldoen aan een aantal regels. Als u kiest voor een ketel als de Nefit trendline, dan kunt u er vanuit gaan dat deze aan de regels voldoet.

De ketel heeft een low energy pomp en leveren tot wel €800,- besparing op. De Nefit ketels worden ook geleverd met een nieuwe thermostaat. Zo bevat deze diverse opties. U kunt de ketel bijvoorbeeld automatisch uit laten schakelen op een bepaald moment, maar ook kunt u deze automatisch laten inschakelen. Hoe heerlijk zou het zijn om dagelijks in een warme woning thuis te komen. Heerlijk toch?

besparen CV ketels
Besparen op uw energie rekening.

De Nefit Trendline is overigens ook uitgerust met slimme software. Zo kan deze detecteren wanneer warm water gebruikt wordt en pas daar de instellingen op aan. Zo wordt er een ideale combinatie tussen comfort en zuinigheid bereikt. Voor nog extra besparing kan de ketel eventueel worden uitgebreid met bijvoorbeeld een zonneboiler. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden. De zonneboiler kan ervoor zorgen dat uw energieverbruik nog verder kan dalen.

De eetkamer

Een mooie eetkamer, dat is zeker een belangrijke kamer. Er wordt namelijk gegeten en veel tijd doorgebracht. Daarom is het belangrijk om ook hier aandacht aan te geven. Een mooie eetkamer kan een goede uitstraling hebben. Als u mensen op visite krijgt is het zeker ook interessant om de nieuwe eetkamer te laten zien.

Hier wat inspiratie voor de eetkamer:

eetkamer

Stijlvolle woning

Hieronder een leuke en stijlvolle inrichten. Het doet een beetje oud aan, wij vinden het wel wat. Misschien vindt jij het helemaal niks. Het moet je wel liggen. Zo’n inrichting is in ieder geval wel super uniek:

inrichting