Energie besparen met isolatie vanaf de buitenkant

huisIsolatie van een woning is een belangrijk onderdeel, waar steeds meer aandacht voor komt. Zeker nu de energieprijzen blijven stijgen is het interessanter geworden om de woning te isoleren. Dit zorgt ervoor dat er in de winter minder brandstof (meestal gas) nodig is om de woning te verwarmen.

In de zomer blijft de woning juist een stuk koeler. Er zijn verschillende mogelijkheden op het gebied van isolatie, een aantal bekende zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie. Daarvoor kunt u een specialist in Ekeren inschakelen. Een minder bekende is de isolatie vanaf de buitenkant, ook wel gevelisolatie Antwerpen genoemd. In dit artikel meer informatie voor mensen die dit overwegen te laten plaatsen.

Isoleren en nieuwe uitstraling van de gevel

Een gevel is uiteraard het aangezicht van de woning, wat voor veel mensen belangrijk is. Soms kan een gevel na verloop van tijd wat vuil worden en er minder mooi uit komen te zien. Door gevelisolatie aan te brengen, zorgt dit niet alleen voor een lagere energierekening, maar ook voor een nieuwe uitstraling van de gevel.

Het isolatiemateriaal wordt dus aan de buitenkant geplaatst, maar daar laat men het uiteraard niet bij, dat zou er niet bepaald netjes uitzien. Er wordt over het materiaal dan ook een nieuwe laag aangebracht, bijvoorbeeld sierpleister. Vaak wordt gekozen voor een crepi gevel, wat enorm goed gecombineerd kan worden met de isolatie. Door isolatie aan te brengen op de gevel is het dan ook mogelijk om 2 vliegen in 1 klap te hebben. Een lagere energierekening door betere isolatie en een nieuwe uitstraling van de gevel.

Wat kost het?

Natuurlijk is het belangrijk om te weten wat de kosten zijn voor het isoleren van de woning, maar het belangrijkste is natuurlijk hoeveel het oplevert of bespaard. Bedrijven die zich hierin specialiseren kunnen daar meer informatie over geven. Het is altijd van een aantal zaken afhankelijk. Zo speelt bijvoorbeeld de oppervlakte van uw gevel een belangrijke rol, maar ook hoeveel energie u momenteel verbruikt. Laat daarom een berekening maken van wat het voor u kan opleveren en wat de investering is. Met goede isolatie zou u binnen enkele jaren deze investering terug moeten kunnen verdienen.

Bekijk ook:

Kijzer BVBA Antwerpen
Vlaamsekaai 11
2000 Antwerpen