Tijd voor een nieuwe CV ketel? Dit is de juiste periode

Gelukkig is de koude periode van het jaar net achter de rug. De lente staat weer voor de deur en misschien loopt u al langer met het idee om uw CV ketel te vervangen. De huidige ketel is wellicht wat verouderd en heeft al diverse (kostbare) reparaties gehad. Daarnaast verbruikt uw huidige ketel waarschijnlijk een stuk meer dan de generatie ketels van nu, dit is namelijk meestal een condensatieketel die veel energie kan besparen. Het rendement is een stuk hoger. Deze ketels produceren tot wel 109%! Dat kunt u zeker terug gaan zien in uw energierekening op de lange termijn.

verwarming

Nu een nieuwe ketel kopen?

Natuurlijk zal in de zomer de ketel minder gebruikt worden, over het algemeen hoeft de verwarming namelijk niet aan te staan in deze periode. Toch is het nu juist een goed moment om deze te vervangen. Veel installatiebedrijven hebben het rond deze tijd van het jaar wat rustiger en zo is er alle tijd om een mooi model uit te zoeken. Ook kunt u rustig kijken naar de verschillende ketels en degene kiezen die u wilt.

Dat is wel anders wanneer u in een situatie komt waarbij uw ketel het begeven heeft midden in de winterperiode en u snel een nieuwe ketel moet aanschaffen. Als de ketel die u graag zou willen dan niet op voorraad is, heeft u pech. U neemt dan genoegen met een ander model wat niet uw eerste keuze was. De ketel rond deze lente periode vervangen is dus zeker een goed idee, zodat u de komende winter er heerlijk warmpjes bij zult zitten en minder energie zult verbruiken door het hogere rendement!

Warmtepomp voor extra besparing

Een nieuwe ketel aanschaffen is absoluut een goede stap om uw energie rekening te verlagen. Er zijn echter ook nog andere opties om deze nog lager te kunnen krijgen. Zo is een warmtepomp een apparaat dat met gebruik van de aardwarmte uw woning kan verwarmen. Dat kan helemaal veel schelen. Het apparaat wordt ook bij bedrijven gebruikt, maar er zijn ook modellen beschikbaar voor particulieren.